Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Todorićevi partneri obišli Kupare i Plat, gdje država također prodaje hotele

11.01.2014.


Predstavnici jedne od najvećih svjetskih turističkih grupacija TUI Travel te kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA) posjetili su danas lokacije Kupari i Plat na dubrovačkom području za koje se ove godine spremaju privatizacijski natječaji, a taj je posjet važan za donošenje konačne odluke o sudjelovanju u tim natječajima koji se za Kupare očekuju u siječnju, a potom skoro i za Hotele Plat. 

 

O posjetu predstavnika TUI-a tim lokacijama danas su izvijestili iz KHA u kojoj su partneri i suvlasnici domaći koncern Agrokor, meksički hotelski lanac Karisma te TUI Travel.
 

Predstavnici TUI Travela, na čelu s zamjenikom glavnog izvršnog direktora Johanom Lundgrenom, današnjim su se posjetom Kuparima i Platu željeli osobno uvjeriti u turističku atraktivnost i razvojne mogućnosti tih lokacija, s čime su, kako ističu iz KHA, zadovoljni.
 

Njihova evaluacija viđenog važna je za razvojne planove kompanije KHA, što je izjavom potvrdio i Lundgren ističući da se posjećene lokacije/kapaciteti "savršeno uklapaju u viziju razvoja njihovog poslovanja".
 

Iako će investicije i komercijalno korištenje obnovljenih objekata na spomenutim lokacijama ovisiti o dinamici provedbe javnih natječaja, u slučaju da ponuda KHA bude prihvaćena, moguće je očekivati da prvi gosti u Plat dođu već 2015., a u Kupare 2016. odnosno 2017., naglašavaju iz KHA.
 

Osim Lundgrena iz TUI Travela danas su u Dubrovniku bili i direktori nekoliko njihovih pod-tvrtki, dok su ispred KHA domaćini bili predsjednik Uprave KHA Veljko Ostojić i član Uprave za financije i akvizicije Marinko Benić.
 

Natječaj za kompleks Kupari čeka se već nekoliko godina, zadnjih dvije se svako malo najavljivao i odgađao zbog raznih problema s neriješnim pravnim, vlasničkim i drugim odnosima, a prema najavama ministra turizma Darka Lorencina s današnje konferencije za medije sada je vrlo izgledno da će taj natječaj u formi za iskazivanje javnog interesa biti u ovom siječnju.
 

KHA nije jedini zainteresirani investitor za Kupare, spominjali su se i neki iz Azerbajdžana te Turske, ali sve će se vidjeti kad natječaj krene.
 

Ministar je danas za ovu godinu najavio i redovni privatizacijski postupak odnosno natječaj za Hotele Plat u Dubrovniku, ali bez navođenja konkretnog datuma/mjeseca, uz napomenu da je ta tvrtka imala resursa da se sama 'izbavi' iz predstečajne nagodbe u kojoj je bila prošle godine. Time Plat, za razliku od potpuno devastiranog i nefunkcionalnog kompleksa Kupari, nastavlja s redovnim poslovanjem i čeka natječaj, kazao je ministar Lorencin. 

 

Business.hr

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja