Sad je vrijeme od limuna, pa ako ih imate dosta probajte učiniti liker. Vjerujemo da će se ovaj domaći liker od limuna svidjeti i vama i vašim gostima.
Za 1,5 litru likera potrebno je:
- 80 dkg domaćeg limuna
- 1 litra rakije lozovače
- 80 dkg meda
- sok od 1 limuna
Priprema:
Limun narežite na ploške, stavite u plastičnu ili staklenu posudu koja ima poklopac.
Zalijte ga rakijom i ostavite 8 dana da stoji. Osmi dan štapnim mikserom zgnječite limun u rakiji.
U posudu stavite med i zagrijte ga na laganoj vatri skoro do vrenja da se otopi do tekućeg stanja, ali ne previše vreli.
Rakiju procijedite. Vjerojatno će Vam trebati gaza kroz koju ćete cijediti mrvice limuna da ne dođu u rakiju.
Procijeđenu rakiju ulijte u otopljeni med i promiješajte.
Dodajte još sok od jednog limuna i ulijte u boce.