Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

FOTOGALERIJA: Sastanak mještana Mlina i čelnika općine te tvrtke Dubrovnik Rivijera Hoteli: Prvi dio radova do sezone

14.01.2014.


Predsjednik Uprave Dubrovnik Rivijera Hotela Marijo Boras te predstavnik tvrtke Eurco Juro Božić, iznijeli su danas u općinskoj dvorani u Srebrenom  načelniku Općine Župa dubrovačke Silviju Nardelliju i njegovim suradnicima, te mještanima Mlina planove kompanije vezane uz hotel Mlini, koji bi prve goste trebao primiti tijekom iduće godine.

 

Kako smo već izvještavali počeli su radovi na pripremi hotela Mlini za rušenje, koje se očekuje ovih dana. Prema riječima Marija Borasa, u petak se  očekuje dolazak većih strojeva kako bi se što prije počelo s procesom rušenja objekta, pa bi sam proces rušenja mogao početi već početkom idućeg tjedna.

 

Rušenje će, rečeno je na sastanku, trajati 35 radnih dana, a nakon toga kreće se odmah s gradnjom novog objekta. Prvi dio izgradnje trebao bi, prema planovima, trajati 75 radnih dana, odnosno do početka turističke sezone. Znači prema idealnim uvjetima rušenje bi trajalo do 1. ožujka, a prvi dio gradnje bi završio 15. lipnja, dok bi drugi dio počeo nakon završetka turističke sezone, pa do kraja izgradnje objekta.

 

Voditelj gradilište Juro Božić iz tvrtke Eurco koja će izvodit rušenje je rekao kako će se tijekom postupka rušenja raditi od 7 do 17 sati, svakim danom osim nedjelje, a da će se tim danom radovi izvoditi jedino u nekim izvanrednim situacijama. Također je naglasio kako će se privremeno zatvoriti promet kroz Mline, ali da će se truditi da to bude iza 8 sati, kad većina mještana pođe na posao i da to nikad neće dugo trajati, već otprilike jedan sat, ali da će o svemu mještani biti obaviješteni na vrijeme.

 

Ta se računica, posebno ona vezana uz datume, nije svidjela većem dijelu stanovnika Mlina, koji većinom žive od iznajmljivanja soba i apartmana. Čuli su se različiti prijedlozi, pa je tako čelnik kompanije DRH Boras predložio radove do kasno u noć što bi ubrzalo prvu fazu gradnje, posebice do Uskrsa kada počinje turistička sezona, ali su mještani bili podijeljeni po tom pitanju. Tako se moglo čuti da bi se žiteljima Mlina, koji će te radove osjetiti i na broju gostiju u svojim sobama i apartmanima trebali platiti penali.

 

Mnogi su stanovnici Mlina naglasili kako je njima interes da se taj hotel uredi jer to valorizira čitavo mjesto, ali kako je potrebno naći način da ti radovi što manje ugrožavaju i njihovu djelatnost. Stoga smatraju da bi bilo najbolje radove na izgradnji početi na jesen. Marijo Boras je na to odgovorio kako je obveza kompanije tijekom 2015. godine utrošiti novac iz kredita HBOR-a.

 

Načelnik Nardelli je predložio da se ponovno svi skupa sastanu tijekom veljače kad će se u Dubrovnik Rivijera Hotelim znati dosta više o rokovima vezanim uz izgradnju hotela. Do tada će, rečeno je, biti odabran izvoditelj radova s kojima će moći dodatno dogovoriti i definirati još uvijek otvorena pitanja vezana uz gradnju novog objekta s cijeljem što manjeg ugrožavanja turističkog i ugostiteljskog djelovanja u Mlinima.

 

Vezane vijesti

FOTOGALERIJA: Počele pripreme za rušenje Hotela Mlini
Leko: Nakon dugo čekanja i bez potpore radovi na hotelima u Župi počinju u siječnju

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja