Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Jugaši u Šibenik s mladima i Šibenčanima

18.01.2014.


Jure Marelja i Antun Goreta, dva Šibenčanina u redovima Juga predvodit će našu momčad na gostovanju u Šibeniku. Naime, u subotu, 18. siječnja vaterpolisti Juga će na Crnici odigrati utakmicu 12. kola Triglav Jadranske vaterpolske lige protiv Šibenika u sastavu u kojem neće biti Bušlje, Dobuda, Boškovića, Janovića i Vranješa, a zamijenit će ih mlade snage Juga.

 

 

- Očekujem pobjedu Juga, ali ne mogu vam reći s koliko razlike. Šibenik je mlada momčad koja, uza sve to ostane bez nekoliko igrača svake godine. Ostali su uglavnom igrači mojih godina, riječ je o '95. i '96. godištu, i sa svima sam uglavnom igrao i bez obzira na činjenicu da nećemo ići u punom sastavu, ne bismo trebali imati problema – kazao je Antun Goreta, mladić koji je još kao mlađi junior iz Šibenika prešao u Juga prije nekoliko godina. Zanimljivo, Goreta još uvijek ima pravo nastupa i za juniorsku momčad Juga.

 

 

Drugi Šibenčanin u redovima Juga je Jure Marelja. I baš zato što ima više godina od Gorete vrlo teško doživljava krizu šibenskog vaterpola koji je dao veliki broj vrhunskih vaterpolista, koji su uvijek srcem igrali za svoj klub, zbog čega je nekada Solaris, a danas Šibenik u Dubrovniku oduvijek bio iznimno cijenjen.

 

 

- To mi je bolna tema i o njoj ne volim razgovarat jer me pogađa osobno. Šibenik ima idealne uvjete. Bazen je fantastičan, čak je i rad s mlađim uzrastima vrlo dobar, ali postalo je nekakvo pravilo da se mladići nakon juniorskog staža ne zadržavaju u svom klubu. Grad nema kapacitet da nadoknadi nedostatak tih momaka koji odlaze u Zagreb ili Split. Nažalost, na ovakav način ne vidim svijetlu budućnost – teško je govorio Jure Marelja o klubu u kojem je ponikao, stoga nismo inzistirali na daljnjoj analizi, već smo ga zamolili da najavi utakmicu u subotu:

 

 

- Trener Đuho je rekao da u Šibenik putuju mlađi plus Šibenčani, to znači da me je uključio u momčad. U punom smo treningu, ali idemo odradit tu obavezu jer osim pobjede nad Branikom Šibenik nije imao uspjeha u ovoj sezoni. Nikoga ne podcjenjujem, ali ne bismo trebali imati problema – riječi su jugovog centra.

 

 

Ne zaboravimo kako je Veselin Đuho dio svoje trenerske karijere proveo u Šibeniku, ostavivši velikog traga u vaterpolu 'Krešimirova grada'.

 

Utakmica počinje u 19,30 sati, sudit će Dragan Štampalija i Ante Bura, oba iz Šibenika, dok je delagat Edi Bajica, također iz Šibenika.

 

 

Rikard Kužnin  

 

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja