Utorak, 16. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Ploveći kongresni centar - Periska

19.01.2014.


Jedan od najambicioznijih projekata u Hrvatskoj, možebitno i u svijetu, ovih dana intrigira hrvatsku javnost. Ploveći kongresni centar nazvan "Pinna Nobilis" (Periska) prvi je takve vrste u svijetu, a iza njega stoji konzorcij kojeg čine gosp. Davor Štern kao začetnik ideje "plovećeg kongresnog centra", gosp. Ante Zloić - projektant Periske i autor funkcionalnog koncepta - te Brodarski Institut Zagreb unutar kojeg se razrađuju plovni i pogonski segmenti projekta.

 

 

Pinna Nobilis je zamišljen kao najluksuzniji turistički ploveći objekt koji postaje ekstenzija grada u kojem je smještena matična luka s prilagođenim pristaništem. Radi pomičnog krova moguće je uživati u svim sadržajima bez obzira na vanjske vremenske uvjete. Prvenstvena namjena objekta je za kongresni turizam koji je u ovom slučaju podignut na jedan sasvim novi nivo. Sudionicima je na raspolaganju: prevoditeljski centar, medijski centar, odvojene dvorane za sastanke, razglas, i ostala suvremena tehnička pomagala potrebna za održavanje kongresa. Pinna Nobilis je opremljen s jednom velikom polivalentnom dvoranom koja može primiti do 4200 učesnika, a koja se unutar nekoliko sati može transformirati u više manjih dvorana, zatim velikom "arena" kongresnom dvoranom, sportskom dvoranom, zabavnim centrom, kino centrom, koncertnom dvoranom te više od 20 manjih dvorana i ureda (za 8 - 200 sudionika). Pored kongresa, u planu je održavanje festivala, ekskluzivnih koncerata i modnih događanja.

 

 

Čak 4500 četvornih metara rezervirano je za prodajne prostore najvećih imena svjetske modne scene, a u planu su revije i prezentacije novih kolekcija. Objekt se može podičiti s obiljem zabavnih i gastro sadržaja u koje su uključeni vrhunski restorani, lounge barovi, noćni klubovi te casino. Gostima će na raspolaganju biti i wellness centar te bazeni i fitness program. Po riječima projektanta ciljana skupina su korporativni poslovni gosti, individualni poslovni gosti, vlade, državne agencije, regionalne i globalne agencije, multinacionalne kompanije, glazbeni, kazališni, modni i sportski spektakli.

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
Priča o Brgaćaninu koji je preplovio Atlantik
JOŠ 3 DANA: Novčana potpora Županije za obitelji s četvero i više djece


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja