Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Promocija hrvatskog turizma u Rusiji: Nakon Kupara i privatizacija ostalih turističkih tvrtki

22.01.2014.


U sklopu službenog boravka u Ruskoj Federaciji, zamjenik ministra turizma RH Ratomir Ivičić održao je u srijedu u Moskvi konferenciju za medije na kojoj je predstavljena turistička ponuda Republike Hrvatske u 2014. godini. istodobno, predstavljene su i investicijske mogućnosti u turistički sektor.


Također, zamjenik ministra sastao se s najvažnijim partnerima u Rusiji te sudjelovao na radionici hrvatskih i ruskih partnera, koju organizira Hrvatska turistička zajednica, s ciljem aktivnije promocije i jačanja pozicije Hrvatske na pojedinom tržištu te dodatnog jačanja suradnje.

 

Zamjenik je tom prilikom naglasio važnost i potencijal ruskog tržišta za hrvatski turizam te izrazio uvjerenje da će Hrvatska i ove godine biti traženo i privlačno odredište za odmor ruskih turista.

Također, istaknuo kako je Vlada RH donijela odluku o objavi javnog poziva za lokaciju Kupari I, za koju se izbor investitora očekuje u prvoj polovici godine te da će se tijekom 2014. godine provesti i privatizacija ostalih turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu.

 

"Rusko tržište za nas je strateško tržište, a ovdje smo kako bi suradnja bila još bolja. Želja nam je ove godine ponovno privući 200 tisuća turista iz Rusije, a vjerujem da zajedničkim radom, kroz nekoliko godina možemo doseći brojku od 500 tisuća turista godišnje. Velik interes za današnju radionicu na kojoj je sudjelovalo oko 180 partnera iz Rusije, govori i o velikom interesu za poslovanje s Hrvatskom", istaknuo je Ivičić.

Dodao je da se od ove godine uvode višekratne vize s trajanjem od 180 dana, te da se i dalje radi na pojednostavljivanju dobivanja viza za Hrvatsku.

 

Meri Matešić, direktorica Glavnog ureda HTZ-a, naglasila je kako rusko tržište ostaje među prioritetnima.

"U ovoj godini, HTZ će izravno i putem svog predstavništva, ali i putem suradnje s tijelima nadležnima za izdavanje viza, pojačati sve napore i aktivnosti kako bi ruskim turistima Hrvatska ponovno postala privlačna i bliska destinacija. Današnja radionica pokazuje da smo na pravom putu, a vjerujemo da će brojne planirane aktivnosti i potpuno novi identitet hrvatskog turizma, osmišljen u 2014. godini, uvelike doprinijeti povratku ruskih gostiju“, rekla je direktorica HTZ-a.

 

Hrvatska se delegacija, na čelu sa zamjenikom Ivičićem, susrela s brojnim ruskim partnerima i predstavnicima vodećih turoperatora, kao što su Biblioglobus, Paks, Interunion, TUI, Russian Express, Ertzog, Neva, Jel Travel, Vand i Adriatic Tours.

 

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja