Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Europarlamentarka Šuica: Trebamo nastaviti s promocijom mladih hrvatskih poljoprivrednikaE

29.01.2014.


„Ponosna sam što sam danas u srcu Europe predstavljala Hrvatsku i moj projekt održivog proizvodnog sustava uzgoja autohtone crne slavonske svinje - fajferice koji može dovesti do finalnog proizvoda zaštićenog oznakom izvornosti. Bila mi je iznimna čast zastupati Hrvatsku i moju Slavoniju te želim savjetovati mladima da ne bježe od poljoprivrede jer je to rentabilno zanimanje, a sada su nam još dostupni i EU fondovi,“ rekla je najbolja mlada poljoprivrednica u Hrvatskoj Martina Petrović.

 

Nakon što je na inicijativu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice na Agronomskom fakultetu u Zagrebu prije dva tjedna predstavljena pobjednica natječaja „Postanite najbolji mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj“, Martina Petrović, danas se u Europskom parlamentu održava 2. Kongres mladih poljoprivrednika Europske unije. Ambasadorica za mlade poljoprivrednike Šuica ugostila je u Bruxellesu uz Martinu još 9 poljoprivrednika iz Hrvatske od Našica do Metkovića koji su sudjelovali su u natječaju.

 

„Impresionirana sam brojem sudionika na Kongresu, brojnost mladih poljoprivrednika iz 19 zemalja članica EU potvrđuje da je poljoprivreda zanimanje budućnosti. Nadam se da će nova Zajednička poljoprivredna politika EU bitno pomoći i hrvatskoj poljoprivredi, a napominjem da je u omotnici Hrvatskoj namijenjeno 3 milijarde eura za poljoprivredu u sedmogodišnjem proračunu EU,“ istaknula je Šuica.

Na Kongresu uz poljoprivrednike iz Hrvatske, koji su ostvarili važne kontakte, sudjeluje još oko 350 mladih koji se bave tom djelatnošću diljem EU, ovogodišnji pobjednik je mladi Nizozemac te je nagrađen s 10 000 eura, a s iznosom od 7.500 eura su  nagrađeni mladi poljoprivrednici iz Španjolske i Mađarske.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja