Nedjelja, 14. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Jedite pancetu, zdrava je

03.10.2013.


Masnoće životinjskog porijekla nisu štetne, to je zabluda, stav je ovo autorice knjige "Istine i zablude o hrani", Anite Šupe. Autorica objašnjava da otkad su nutricionisti počeli govoriti o smanjenju unosa masnoća u svijetu pojavila se epidemija debljine, dijabetesa i bolesti srca.

Znanstveni dokazi o štetnosti masnoća ne postoje, a ovaj je koncept način prehrane, kao i zaokret prema novom načinu života koji je u skladu s prirodom.
Stoga je temelj LCHF prehrane organska i domaća hrana. Dobro je birati neprskano povrće i voće, domaća jaja, sir i meso kao i masnoće životinja koje žive na pašnjacima, a ne u industrijskim pogonima. U prehrani koju predlaže Šupe preporučuju se i ulja poput maslinova i lanenog te sezamovog, ona razbije misteriju i o štetnosti maslaca, savjetuje i punomasne mliječne proizvode, a umjesto slatkiša sugerira voće poput malina i jagoda te orašaste proizvode. Izbjegavati treba hranu punu šećera i škroba.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
Priča o Brgaćaninu koji je preplovio Atlantik
Policija privela mogućeg piromana iz Mokošice


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja