Utorak, 16. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Učitelj obrijao glavu da bi spriječio izrugivanje bolesnom učeniku!

29.01.2014.


Biti učitelj težak je, slabo plaćen i iznimno zahtjevan posao. Sreća da te činjenice nisu pokolebale Iranca Alija Mohammadiana kada je birao životni poziv. Taj je predavač iz osnovne škole u Marivanu postao nacionalni heroj nakon što obrijao glavu zbog solidarnosti s bolesnim učenikom.

 

 

Mohammadiana se na potez odlučio nakon što je uočio da djeca u razredu ismijavaju bolesnog Mahana Rahimija, koji je ostao bez kose, piše Guardian. Četrdesetpetogodišnji učitelj potom se slikao s bolesnim dječakom te zajedničku fotografiju objavio na Facebooku početkom siječnja.

 

 

– Naše glave osjetljive su na kosu. Mahan je izoliran nakon što je oćelavio, nestao je smijeh s njegova lica i bio sam zabrinut za njegove ocjene. Zato sam odlučio obrijati glavu kako bi mu pomogao da se vrati na pravi put – napisao je u znak podrške. Ubrzo je prikupio "lajkove" tisuća Iranaca. Preko noći je postao medijska senzacija. Gostovao je na televiziji i bio na prijemu ministra obrazovanja.

 

 

Onda je uslijedila najbolja reakcija od svih – djeca iz razreda koja su ismijavala bolesnog kolegu također su obrijala glave!

 

 

Zadovoljni učitelj ne krije zadovoljstvo promjenom ponašanja svojih učenika. Ne krije ga ni predsjednik Hasan Rohani koji ga je osobno pohvalio te ponudio financijsku pomoć za dječakovo liječenje. Iranski liječnici ustanovili su da maleni Mahan ima problem s imunitetom. Još se ne zna od čega točno boluje, a liječnici se nadaju da će im u postavljanju dijagnoze pomoći kolege iz Njemačke s kojima surađuju.

 

Vecernji.hr

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
Priča o Brgaćaninu koji je preplovio Atlantik
JOŠ 3 DANA: Novčana potpora Županije za obitelji s četvero i više djece


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja