Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Linić oporezuje kamate na štednju i nekretnine

30.01.2014.


Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice Vlade, ministar financija Slavko Linić predstavio je mjere kojima planira ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proračunskog deficita.


 

Linić je objasnio gdje će se naći novac pa je naveo: porez na igre na sreću, prebacivanje novca iz drugog mirovinskog stupa osiguranika s beneficiranim stažem (vojska, policija, vatrogasci..), te dobit javnih poduzeća.

 

U proračun ide dobit javnih poduzeća u iduće tri godine, 2014. - 2016. Ministar Linić najavio je i uvođenje poreza na nekretnine, poreza na kamate na štednju i porez na dobit u 2016.

 

Podsjetimo, na sinoćnjoj sjednici užeg kabineta Vlada je razmatrala mjere kojima će ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proračunskog deficita. Nakon sjednice ministri nisu davali izjave. Čekala se, očito, današnja Linićeva konferencija za novinare.

 

Ministar Linić u srijedu je u Bruxellesu rekao da Vlada ove godine želi smanjiti deficit 2,3 posto, odnosno za više od 7,5 milijardi kuna, te da će rebalans proračuna za ovu godinu biti obavljen u veljači. Jednim dijelom ćemo to ostvariti na prihodovnoj, a drugim dijelom na rashodovnoj strani proračuna, najavio je ministar.

 

Hrvatska ima rok do 30. travnja 2014. da poduzme učinkovite mjere, odnosno da objavi ili poduzme mjere koje su adekvatne za osiguranje napretka u korekciji prekomjernog deficita i da detaljno izvijesti o strategiji konsolidacije koju predviđa kako bi ispunila zadane ciljeve.

 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja