Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica i Plenković za sveobuhvatnu nacionalnu Jadransku i Mediteransku strategiju

31.01.2014.


Europska pučka stranka organizirala je u Bariju tematsku konferenciju posvećenu strategiji EU za Jadransko-jonsku regiju. Na kraju Grčkog predsjedanja EU, Europska komisija predstavit će Komunikaciju i Akcijski plan za Jadransko-jonsku regiju, a u drugoj polovici godine za vrijeme predsjedavanja Italije očekuje se usvajanje Strategije na Europskom vijeću.

 

 

Zastupnica Dubravka Šuica govorila je o nužnosti kvalitetnijeg povezivanja obalnih država Jadranskog i Jonskog mora kao i daljnjeg unapređenja prometnih i pomorskih koridora.

Pritom je ponovila prioritetni značaj izgradnje Pelješkog mosta za Hrvatsku. Istaknula je i značaj komplementarne suradnje na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

 

 

Plenković je govorio o EU strategiji za Jadransko-jonsku regiju u kontekstu niza dosadašnjih regionalnih inicijativa (Radna zajednica Alpe-Jadran – Savez Alpe-Jadran; Srednjoeuropska inicijativa, Jadransko-jonska inicijativa) kao i šire sredozemne suradnje u okviru Unije za Mediteran. Naglasio je važnost preciziranja ciljeva strategije u područjima pomorstva, ribarstva, gospodarstva, prometa, okoliša, energetike, kulture i turizma.

 

 

HDZ-ovi zastupnici su ocijenili pozitivno da je Jadransko-jonska regija, kao i Dunavska strategija u nadležnosti povjerenika Hahna koji upravlja strukturnim i investicijskim fondovima EU te se može očekivati i konkretna projektna realizacija.

 

 

Zaključili su kako je sad prigoda da Hrvatska sada izradi sveobuhvatnu nacionalnu Jadransku i Mediteransku strategiju.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja