Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

ČIBAČA: Ove godine se gradi nogostup od nove škole do kuće Radović

05.02.2014.


Općina Župa dubrovačka uskoro će krenuti s projektom uređenja nogostupa u ulici Put dr. Ante Starčevića, od nove zgrade osnovne škole do kuće Joza Radovića, odnosno bočarskih terena. Za tu je investiciju u ovogodišnjem proračunu predviđeno 700 tisuća kuna.

 

 

- Za sada imamo osigurana financijska sredstva za taj dio puta do kuće Radović. Taj nam je dio dosta bitan jer se tu e cesta križa s pješačkim putem prema Crkvi svetog Luke i naselju Čibača odakle pješke dolazi dosta školske djece. Uredit ćemo pristup toj cesti iz naselja Čibača, kako bi djeca imala nesmetan i siguran put od kuće do škole, objašnjava voditelj komunalnog odsjeka Općine Župa dubrovačka Jure Marić.

 

 

Prema njegovim riječima, ukoliko se u općinskom proračunu nađe prostora i za dodatna sredstva nogostup će biti uređen i u nastavku ulice.  

 

 

Podsjetimo ta je dionica jako opasna, jer nama nikakav nogostup, pa čak ni improvizirani, a tuda često prolaze djeca u i iz škole, kao i ona koja idu na nogometne treninge na stadio NK Župa dubrovačka. Često se tim putem stvara i gužva, a vozači nekad i ne paze kako voze, pa ta dionica svakako nije sigurna za pješake. 

 

 

Prije gotovo godinu dana dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je stradala djevojčica koja je uz rub ceste s majko brala masline, a na nju je naletilo vozilo.  

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja