Ponedjeljak, 27. ožujka 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Sjajne koristi paste za zube koje sigurno niste znali

05.02.2014.


Pasta za zube hladi opekotine i uništava mrlje sa odjeće i tepiha, a njom uredno možete ukloniti neugodan miris bijelog luka s ruku.

 

Vratite sjaj predmetima u vašem domu zahvaljujući preparatu koji redovno stoji u kupaonici. . Pasta za zube šokirat će vas svojom svestranošću u borbi protiv nečistoće. Ona ne samo da može očisti vašu kosu, kože, ali i zidove, već pomaže i kod problema s opekotinama. Evo svih 13 primjena paste za zube, za koje možda niste znali.

 

 

1. Pomaže pri iritaciji kože

 

Pasta za zube vam može pomoći ublažiti iritaciju kože prilikom uboda insekata, ili rana i plikova. Ako vas ubode insekt, nanesite malo paste na bolno mjesto, pa ćete na taj način spriječiti svrab i otok. Takođe, kada pastu nanesete na ranu ili plik, ona će ih isušiti čime se omogućuje da rane brže zarastu. U ovim slučajevima je najbolje pastu koristiti preko noći.

 

 

2. Hladi opekotine

 

Kod manjih opekotina (bez otvorene rane), pasta za zube može privremeno “ohladiti” bolno mjesto. Nanesite je nježno na bolno mjesto, odmah nakon “incidenta” – ona će privremeno ohladiti ranu i spriječiti njeno otvaranje.

 

 

3. Čisti kožu

 

Želite ubrzati zarastanje i nestanak akni i bubuljica? Prije spavanja, nanesite malo paste na dotično mjesto – pasta će ubrzati proces isušivanja bubuljice.

 

 

4. Pastom za čistije nokte

 

Za čistije, sjajnije i jače nokte, jednostavno ih dobro istrljajte (ispod i iznad) pastom za zube i četkicom. Postupak ponavljajte svaki dan.

 

 

5. Učvršćuje kosu

 

Gel paste za zube (uglavnom su dječje) sadrže iste rastvorljive polimere kao i većina gelova za kosu, što znači da se mogu koristiti  za učvršćivanje kose. Ako ste ostali bez gela, prebacite se na pastu za zube.

 

 

6. Uklanja neugodne mirise

 

Mirisi bijelog i crvenog luka, ribe i drugih namirnica zadržavaju se na površinskim stanicama kože ruku. Pranje ruku pastom za zube uklanja sve tragove neugodnih mirisa.

 

 

7. Uništava mrlje

 

Pasta za zube vam može pomoći pri uklanjanju tvrdokorne mrlje sa odjeće i tepiha.

Za odjeću: Nanesite pastu za zube izravno na mrlju, trljajte dok mrlja ne nestane, a zatim perite kao i obično. Imajte na umu da pasta za izbjeljivanje može izbjeliti i boje na vašoj odjeći.

Za tepih: Nanesite pastu direktno na mrlju, dobro istrljajte ribaćom četkom, a zatim odmah isperite hladnom vodom.

 

 

8. Čisti cipele

 

Ova taktika je najbolja kod tenisica i kožnih cipela. Kao i kod tepiha, nanesite pastu izravno na mrlju, dobro izribajte pa odmah isperite.

 

 

9. “Pere” zidove

 

Ako su vam djeca “slučajno” išarala zid, na vlažnu krpu nanesite pastu za zube, a potom laganim pokretima izribajte zid.

 

 

10. Čisti srebrni nakit

Pasta za zube može vratiti i stari sjaj vašem srebrnom nakitu. Utrljajte je na nakit i ostavite da prenoći. Sljedećeg jutra izbrišite nakit čistom krpom.

 

 

11. Uklanja ogrebotine sa CD-a i DVD-a

 

Ovaj “lijek” se koristi sa različitim stopama uspjeha, ali izgleda da prilično dobro djeluje na plitke ogrebotine i mrlje. Nanesite tanak sloj paste za zube na disk i nježno istrljajte, a nakon toga isperite čistom vodom i lagano izbrišite suhom krpom.

 

 

12. Uklanja nečistoću sa tipki klavira

 

Tipke klavira zadržavaju masti i ulja iz naše kože, koje onda privlače prašinu i prljavštinu. Očistite ih tako da na vlažnu krpu nanesete pastu za zube, pa ih dobro izribajte. Nakon toga, potrebno ih je još jednom prebrisati, ali ovaj put samo suhom krpom.

 

 

13. “Glanca” peglu

 

Peglu ćete najlakše očistiti pastom za zube. Nanesite pastu i dobro istrljajte. Nakon toga prebrišite vlažnom pa suhom krpom. Ako ne uspijete odmah, ponovite par puta.

Najčitanije (7 dana)

FOTO: Djeca iz župskog vrtića učila kako se ponašati u potresu, požaru ili poplavi
BRZA CESTA ISPOD PODSTRANJA - Duper: Od tri loša, izabrali se najgore rješenje
OBNOVA KOLNIKA: U subotu iz Grada prema Župi samo jednim putem


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja