Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Do kad će župska djeca biti taoci nečijeg poreznog duga

14.10.2013.


Roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu Župa dubrovačka pozvali su novinare kako bi javnost upozorili na problem trodijelne školske dvorane, koja je u visokom stupnju uređenosti, ali zbog poreznog duga izvođača tvrtke „Feniks“ iz Slavonskog Broda radovi nisu u potpunosti gotovi. Zbog toga djeca ne mogu u dvoranu, jer nije bilo tehničkog prijema i nema uporabnu dozvolu, iako su djeca trebala u nju ući još 2011. godine

- Poziv medijima je prva akcija, a sljedeća je da ćemo djecu jednostavno prestati slati na tjelesni odgoj ako ne dobijemo nikakav odgovor od ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, kazala je predsjednica Vijeća roditelja Nikolina Pavić. Ravnateljica škole Anka Šutalo kazala je kako su minstru Jovanoviću već slali pismu u kojem ga upoznavaju i upozoravaju na problem koji su vuče već sedam godina, ali, dodaje, nisu dobili nikakav odgovor.

- Na sastanku roditelja održanom 30. rujna roditelji su istaknuli kako 623 djece neće biti taoci tvrtke Feniks, te da će ako u određenom roku ministar ne odreagira, krenuti u radikalnije poteze, odnosno doći će u pitanje slanje djece na tjelesni odgoj, odnosno uopće u školu, ističe ravnateljica Šutalo.

Župska djeca tjelesni odgoj imaju u „staroj“ školi, udaljenoj od nove zgrade oko pet minuta. To je veliki problem kad vani pada kiša ili puše bure, pa onda djeca ostaju u učionica, iz kojih, kroz prozore mogu gledati u novu i modernu dvoranu, ali u koju nemogu ući, kazao je učitelj tjelesnog Anton Jurkić
Učenici nižih razreda tjelesni odgoj imaju na požarnom putu između dvorane i škole, a oko njih su ostaci građevinskog materijala i djelomično nezaštićen teren.

Roditelje i učenike podržao je i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli koji je naglasio kako novac za završetak dvorane nije problem, te da je iz općinskog i županijskog proračuna osigurano dovoljno novca za opremanje i uređenje okoliša.

Načelnik je kazao kako je izgradnja dvorane započela još 2003. godine kada je Općina potpisala sporazum s tadašnjim Ministrarstvom za javne radove, te kronološki podsjetio na tijek izgradnje i ugovore koji su je pratili. Prvi investitor je bio GP Dubrovnik, ali je ta tvrtka zapala u financijske probleme pa je nakon novog javnog natječaja Ministarstvo regionalnog razvoja potpisalo ugovor s tvrtkom Feliks koja je inače radila na više državnih projekta širom Hrvatske.

Prema riječima Nardellija, sada postoje dvije mogućnosti a to su čekati da Feliks riješi porezni dug kroz predstečajnu nagodbu, nakon čega bi mogli potpisati aneks ugovora o nastavku radova ili da se raskine ugovor s njima, raspiše nova javna nabava i izabere novi izvođač, što zahtjeva puno vremena.

- Moram naglasiti da se ovdje ne radi da netko ne želi ili ne može financirati, jer su financijska sredstva za završetak radova osigurana i  novca ima, samo treba riješiti ovu situaciju,  dodao je načelnik Silvio Nardelli.

Do tada Župljani očekuju reakciju Vlade, odnosno ministra Jovanovića koji bi svojom odlukom itekako ubrzao rješenje ovog velikog problema za Župu dubrovačku.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja