Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

U EU parlamentu o krizi u BiH

11.02.2014.


Na Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta danas je održana rasprava o rezultatima Vijeća za vanjske poslove u kojoj je sudjelovala Visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton, a zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu Zdravka Bušić, Andrej Plenković, Davor Ivo Stier i Dubravka Šuica su govorili o krizi u Bosni i Hercegovini.

Upozorili su da loša socijalna situacija u BiH nije jedini uzrok nemira i nasilja koji su bili usmjereni uglavnom na županijske institucije te zemlje. Apelirali su na tijela Europske unije da promptno reagiraju u cilju smirivanja stanja i osiguranja europskog puta BiH. Zauzeli su se za ravnopravan položaj hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda te očekuju konkretan angažman EU, posebice u vidu djelovanja država izvan EU na situaciju u BiH.

Gospođa Ashton je u odgovoru naglasila da je pozorno pratila sva događanja u BiH, a posebice u Mostaru, koja su mogla prerasti u međunacionalni sukob. Ashton je rekla da će se u konzultacijama i dijalogu s državama članicama zauzimati za aktivnu ulogu EU diplomacije u smirivanju stanja i napretka BiH.

 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja