Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Pojeftinila struja - Župskiportal.hr - Novi župski šir

Subota, 26. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Pojeftinila struja

03.10.2013.


Kako bi sprijeĆØio odljev korisnika, HEP je od 1. listopada snizio cijene 6 do 7 posto, a cijene su smanjili i GEN-I i RWE.
HEP svoje korisnike poziva da u iduƦih 10 dana svoja oĆØitanja, odnosno stanje brojila, dostave telefonom ili mailom. PotrošaĆØima Ʀe uz sljedeƦi redovni obraĆØun biti odvojeno iskazana potrošnja do 1. listopada te nakon tog datuma. Da bi se kupcima obraĆØunala stvarna potrošnja elektriĆØne energije mi smo ih pozvali da u svoja distribucijska podruĆØja dostave oĆØitanja, a oni to mogu napraviti od 1. do 10. listopada i na temelju toga izdat Ʀe se zamjenske uplatnice, rekla je Mirela Klanac, glasnogovornica HEP-a.
Do sad je više od 10.000 korisnika napustilo HEP i prešlo konkurenciji. Prema podacima GEN-I-ja, ta tvrtka s poĆØetkom listopada opskrbljuje više od 6.000 kuƦanstava, a navode da Ʀe uskoro imati potpisane ugovore s deset tisuƦa korisnika. I oni od sutra najavljuju još veƦe uštede. Mi isti dan, znaĆØi od sutra, spuštamo naše tarife za 10% ispod HEP-ovih. ZnaĆØi ako imate jednotarifno brojilo i njihova je cijena 47,6 lipa, naša je 42,3 lipe na kilovat. ZnaĆØi danas je naša cijena nešto niža od novih HEP-ovih, a sutra ide još niže, izjavio je Robert Golob, predsjednik Uprave GEN-I-ja.
MeĆ°utim, njemaĆØki RWE tvrdi da su upravo oni najpovoljniji. Uvjerljivo nudimo najpovoljniju cijenu kilovatsata na hrvatskom tržištu za najpovoljniji model, dakle bit Ʀe 12 posto jeftinija jediniĆØna cijena nego nova HEP-ova, rekao je Zoran Miliša, direktor RWE Energije. 
Iz RWE Energije navode da su 1. rujna prikljuĆØili prvih 3.000 korisnika na svoju opskrbu, da Ʀe od 1. listopada biti prikljuĆØeno "nekoliko tisuƦa kuƦanstava" te da su do sada potpisali ugovore s nekoliko desetaka tisuƦa kuƦanstava.
Prema podacima HEP-a, s poĆØetkom listopada ukupno Ʀe oko 12.600 kuƦanstava strujom opskrbljivati drugi opskrbljivaĆØi.
Prema nekim procjenama, upravo da Ʀe zbog pojave konkurencije na tržištu elektriĆØne energije sva hrvatska kuƦanstva u iduƦih godinu dana uštedjeti 400 milijuna kuna.
InaĆØe, u Hrvatskoj je više od 2,3 milijuna mjernih mjesta kupaca elektriĆØne energije, od kojih je više od 2,1 milijun u kategoriji kuƦanstva.

HRT

 

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najčitanije (7 dana)

Å USTAR S NARDELLIJEM: I dalje Ʀemo poticati obnovu turistiĆØkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ĆØs AnĆ°ela ƆesiƦ, Petar Ivelja i Marijo BaroviƦ


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetkovię, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačięe kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeęi naše stranice slažete se s korištenjem kolačięa. Pročitajte više: Uvjeti korištenja