Petak, 26. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županijski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Župan primio kapetana Perušinu koji je lani na današnji dan spasio brazilske ribare

21.02.2022.


Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je danas dobitnika Plave vrpce Vjesnika zapovjednika broda Davora Perušinu koji je upravo na današnji dan prošle godine s upraviteljem stroja Damirom Mršićem iz mora spasio trojicu brazilskih ribara.

 

Nakon što im je potonula brodica, iznemogli ribari su u moru proveli sedam sati dok ih nisu primijetili s broda za prijevoz cementa Glory Tellus pod zapovjedništvom kapetana Davora Perušine iz Slanog. Kapetan Preušina se danas prisjetio spašavanja u izuzetno teškim vremenskim uvjetima uz velike valove i jake struje te skromno poručio kako vjeruje da bi svatko na njegovom mjestu učinio isto jer ljudski život nema cijene. „Ovo je priznanje koje je zaslužila posada broda Glory Tellus“ – istaknuo je kapetan Perušina broda na čijem se čelu izmjenjuju pomorci iz naše županije pa se može zaključiti da je ovaj brod norveške kompanije u sigurnim rukama dubrovačkih pomoraca.

 

Župan Nikola Dobroslavić još je jednom čestitao kapetanu Perušini na hrabrosti te istaknuo da je Plava vrpca stigla u prave ruke kao priznanje za hrabrost i spašavanje ljudskih života na moru. „Upravo zahvaljujući kapetanu Perušini ovo priznanje je stiglo u Dubrovačko-neretvansku županiju-područje velikih pomorskih kapetana i mornara“ – zaključio je župan Dobroslavić.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja