Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

SLUŽBENO: Kreće produženi boravak i nadogradnja župske škole

01.08.2014.


Osnovna škola Župa Dubrovačka prva je osnovnoškolska ustanova kojoj je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija koja uvodi produženi boravak. Radi se o pilot – programu koji će se provodi u pedagoškoj godini 2014/2015., a koji će obuhvatiti četrdesetoro prvašića u dva razreda, s tim da se taj broj do početka nastave može i povećati.

 

 

 

 

Rečeno je to u petak na konferenciji za novinare u prostorijama Općine Župa dubrovačka na kojoj sudjelovali dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, županijska pročelnica za društvene djelatnosti Marijeta Hladilo, te ravnateljice OŠ Župa Dubrovačka Anka Šutalo.

 

 

Prema riječima načelnika Nardellija, Općina je osigurala 150 tisuća kuna za provedbu tog projekta, što je potrebno za pokriće oko  2/3 ukupnih troškova, dok će ostatak pokriti Županija.

 

 

 

Roditelji će plaćati prehranu, a prema riječima ravnateljica Šutalo, prema sadašnjim projekcijama cijena obroka bi se kretala od 30 do 35 kuna. - Flamingo i Spiona su nam dali ponudu s tim cijenama, ali će ona ovisiti o ukupnom broju djece za koju će se pripremati obroci, kazala je Šutalo.

 

 

 

Načelnik Nardelli je naglasio kako sada slijedi raspisivanje natječaja za obavljanje usluga cateringa za školske obroke nakon čega će biti formirana točna cijena, kao i raspisivanje natječaja za zapošljavanje dviju učiteljica koje su dodatno potrebne za provođene nastave u produženom boravku.

 

 

 

Na ovaj bi se način, također je rečeno, riješio veliki problem roditelja u Župi dubrovačkoj, te smanjiti broj župske djece koja zbog produženog boravka odlaze u gradske osnovne škole. Ravnateljica Anka Šutalo je kazala kako se škola za ovaj projekt zalaže još od završetka izgradnje nove zgrade 2008. godine od kada već postoje uvjeti za produženi boravak, te izrazila zadovoljstvo što je upravo OŠ Župa Dubrovačka prva županijska škola koja je ušla u ovaj projekt.

 

 

 

I župan Dobroslavić zadovoljan je dogovorom s Općinom Župa dubrovačka, dodajući kako će se sada otvoriti mogućnost za uspostavu produženog boravka i u drugim zainteresiranim školama kojima je Županija osnivač.

 

 

 

Na presici je prestavljan i projekt proširenja župske škole koji bi se prema Nardellijevim riječima, u suradnji sa županijskom upravom provodio u dvije faze.

 

- Prva je faza nadogradnja dviju učionica na zgradi sadašnje škole i očekujemo da će radovi započeti još ove godine. Druga faza predviđa izgradnju novog objekta sa 8 učionica i za to je potrebno do kraja riješiti imovinsko-pravne odnose s vlasnicima zemljišta i nadamo se da će Općina u idućoj godini osigurati sredstva za otkup zemlišta i u suradnji sa Županijom započeti izradu projektne dokumentacije i izgradnju novih učionica, objasnio je župski načelnik.

 

 

 

 

Nezaobilazna tema bila je i dovršetak izgradnje školske športske dvorane. Prema riječima Silvija Nardellija, čeka se raskid ugovora između investitora Ministarstva regionalnog razvoja s dosadašnjim izvođačem radova tvrtkom Felix a kako bi onda Općina Župa dubrovačka mogla raspisati novi natječaj za novog izvođača. Rekao je kako se očekuje da će Ministastvo uskoro jednostrano raskinuti taj ugovor, jer se s Felixom ne mogu dogovoriti o sporazumnom raskidu, te kako bi ta slavonskobrodska tvrtka mogla s Ministarstvom ući u sudski spor.

 

 

Inače, OŠ Župa Dubrovačka u nadolazećoj pedagoškog godini ima upisanih 655 učenika, od čega 109 prvašića.

 

Vezane vijesti

Predstavljanje programa cjelodnevnog boravka u župskoj školi
NESLUŽBENO: Župska škola dobija produženi boravak
PRODUŽENI BORAVAK: Županija i Općina spremni financirati, a OŠ Župa treba pripremiti projekt

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja