Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   info    |   đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / info /    Sve vijesti iz rubrike info

Školski projekt "Čitamo mi, u obitelji svi"

09.12.2013.


U OŠ Župa Dubrovačka započela je realizacija projekta usmjerenog na poticanje čitanja i razvoj čitalačkih navika kod učenika trećih razreda.

 

Projekt se zove „Čitamo mi, u obitelji svi“, a trajat će sve do kraja školske godine. Voditeljica projekta je školska knjižničarka Sandra Židan, a uz knjižničarku u projektu će sudjelovati i učiteljice trećih razreda Marina Vojvodić, Stanka Krilanović, Ivanka Hrdlička i Suzana Gagro, učenici trećih razreda, njihovi roditelji i ostali članovi njihovih obitelji.

 

Za potrebe projekta škola je nabavila četiri naprtnjače, četiri bilježnice dojmova i 32 knjige.

 

Projekt će izgledati ovako: u petak će knjižničarka u svaki od trećih razreda donijeti ruksak sa osam knjiga i bilježnicom dojmova i predati ga jednom od učenika u razredu. Nakon nastave taj će ruksak odnijeti kući i sljedećih pet dana svaki dan će sa svojim roditeljima i ostalim članovima obitelji morati barem 15 minuta dnevno čitati ili razgledavati neku od knjiga iz ruksaka. Zajedno s roditeljima morat će zapisati dojmove o zajedničkom čitanju u priloženu bilježnicu dojmova, a moći će i nacrtati sliku ili zalijepiti fotografiju na kojoj se vidi kako je izgledalo zajedničko čitanje. Učenici koji vole pisati pjesme, moći će u bilježnicu dojmova napisati i pjesmu o vremenu koje su proveli zajedno čitajući sa svojom obitelji.

 

Prvi ruksak je već krenuo u jednu obitelj, tako da će u srijedu učenik donijeti knjige natrag u školu te će za vrijeme nastave hrvatskog jezika pred učiteljicom, knjižničarkom i ostalim učenicima iz razreda ukratko u 15 minuta ispričati svoje dojmove o zajedničkom čitanju sa svojom obitelji kod kuće.

 

Nakon toga će knjižničarka od njega preuzeti naprtnjaču i donijeti je ponovo u razred u petak kada će je opet predati drugom učeniku koji će je opet držati kod svoje kuće pet dana do sljedeće srijede kada će opet pred razredom morati ispričati svoje dojmove o zajedničkom čitanju.

 

Knjige u ruksaku su prilagođene svim uzrastima pa će se tako među njima naći nelektirna knjiga priča ili roman za djecu, nelektirna knjiga poezije za djecu, nelektirna knjiga za roditelje, slikovnica (za učenike koji slabije čitaju), popularno-znanstvena knjiga o prirodi, životinjama, znanosti i sl., priručnik za odgoj djece, priručnik za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i popularno pisana knjiga o hrvatskoj povijesti ili tradiciji za djecu.

 

Nakon završetka projekta knjige će postati vlasništvo školske knjižnice te će ih moći posuditi svi učenici i djelatnici naše škole.

 

Nadamo se da će ovaj vrijedan i zanimljiv projekt pomoći našim učenicima, njihovim roditeljima, djedovima, bakama, braći i sestrama da u ovim užurbanim vremenima ponovo otkriju ljepotu čitanja i obiteljskog druženja, poručuju iz OŠ Župa Dubrovačka.

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja