Četvrtak, 22. veljače 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Dubrovački kapetan na nasukanom brodu u Kanadi, posadi nestaje hrane

15.12.2013.


Dubrovčanin Pero Metković kapetan je egipatskog teretnog broda Navi Winds koji se nasukao u Placentiji u Argentini. 

 

Ističući kako je sreća što su posada i on preživjeli veliko nevrijeme, kapetan Metković u izjavi za kanadski CBC je rekao kako se radilo se o velikim valovima koji su dosezali visinu i do 17 metara, a voda je poplavila i strojarnicu.

 

Tada se, kaže, odlučio s oštećenim brodom vratiti u Argentiu, kanadsku luku iz koje su s teretom krenuli put Turske. , a brod se nasukao Placentiji.

- Plovim čitav život, ali nikada u životu nisam vidio takvo nevrijeme. Posada mi je rekla da se radilo o valovima visine od 17 metara. Nisam siguran, ne mogu izmjeriti visinu valova. Ali bili su užasni., izjavio je Metković.

 

Posada koja broji 11 članova iz Grčke, Hrvatske i Slovenije živi trenutno na brodu, a prema pisanjima mnogih kanadskih medija počinje im nestajati hrane, a ima i bolesnih. 

 

Zahvaljujući pomoći Crvenog križa i predstavnika Međunarodnog pomorskog sindikata (ITF) uspjeli su osigurati hranu, 200 litara vode u bocama, zimske jakne i nešto termalnih pokrivača. Lokalne pekarnice donijele su im kruh i mlijeko. 

 

Metković je naglasio kako je imao problema pri stupanju u kontakt s vlasnikom Navi Winda, a egipatski vlasnik je poručio kako će sljedećeg tjedna doći u Kanadu i riješiti stvari.

 

Kapetan Metković inače, ima zanimljive hobije, pa je široj dubrovačkoj javnosti poznat i po istraživanjima prema kojima su brdo Petka, te uzvisine od Montovjerne do Babina Kuka piramide koje su gradili Iliri.

Najčitanije (7 dana)

Teška prometna na Mišićima
ELEKTROJUG: Gdje u Župi u četvrtak nema struje
Policija utvrdila uzrok požara u Mlinima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja