Nedjelja, 28. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika

28.03.2024.


Nedavna proslavna 34. obljetnice osnivanja HDZ-a u Župi dubrovačkoj aktualizirala je pitanje tko će biti novi kandidat te stranke na idućim lokalnim izborima. Naime, aktulani župski načelnik Silvio Nardelli već je najavio da se nakon pet mandata više neće kandidirati. Hoće li kandidat biti predsjednik župskog HDZ - a Đuro Lonza pitanje je koje zanima mnoge stanovnike Općine Župa dubrovačka, u kojoj je od osnutka 1997. godine uvijek na vlasti ta stranka.

 

 

„Kad sam preuzeo ulogu predsjednika mnogima su počeli s razmišljanjima da je moj daljnji put biti kandidat za načelnika. Međtim ja o tome baš i ne razmišljam na taj način iako imam pritisaka da to budem. Iskreno, volio bih da to bude netko mlađi tko ima više force u sebi da to iznese, mada ne sumnjam da bih i ja to dobro odradio.“, kazao je Lonza koji sada radi direktor tvrke Groblje Dubac, te naglasio:  

 

 

„Sada se time puno i ne bavimo jer su pred nama parlamentarni izbori, pa onda europarlamentani i predsjednički.  Do lokalnih izbora će vodstvo HDZ-a u Župi dubrovčakoj donijeti odluku o tome tko će biti kandidat za načelnika.“

 

 

Potvrđujući nadalje kako je aktualni načelnik Nardelli izrazio želju da ovo bude njegov posljednji mandat Lonza je rekao:

 

 

„Silvio Nardeli je jedan od rijetkih načelnika koji je taj posao radio kroz pet mandata i to iznimno uspješno.  Izrazio je želju da mu ovo bude zadnji mandat i vidjet ćemo što će biti dalje. U idućih nekoliko mjeseci ćemo sjesti i dogovoriti se. Vjerujem da ćemo imati ozbiljnog kandidata koji će nastaviti voditi Župu kao što je i do sada bilo, kao jednu od najuspješnijih općina u Hrvatskoj.“, kazao je čelnik župskog HDZ-a Đuro Lonza.  

 

KŠC

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Prometna na magistrali, bio je blokiran promet prema Župi
JASNA PORUKA: Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja